השאלות הכי נפוצות שזוגות שואלים בפגישה הראשונה בטיפול זוגי מיני הן: "האם מה שקורה אצלנו בחיי המין זה תקין?", "האם סקס פעם בשבוע זה תקין או לא?" "האם זה בסדר שלא בא לי סקס אחרי כל השנים האלה?" ועוד שאלות בסגנון שבעצם באות לענות על השאלה האם אנחנו צריכים טיפול זוגי מיני או מי מאתנו צודק והשני טועה.
היות ומדובר בנושא שלא בהכרח מדברים עליו בחופשיות, אין ממש מקורות אמינים להשוואה.
שתי הדרכים המרכזיות שרב הזוגות מנסים לקבל דרכם תשובות היא השוואה למה שהם שומעים מקבוצת השווים שלהם (חברים) וכתבות באינטרנט בנושא.
כתבה זו באה לעזור לכם לעשות סדר.
אז מה זה מיניות בריאה? האם יש דבר כזה מיניות בריאה? תחשבו על זה, המושג "מיניות בריאה" מגלם בתוכו את ההנחה שיש מצב כזה בו המיניות היא במצב מושלם ומותאמת בדיוק למי שאת/ה.
אם אנחנו רוצים לחוות וליהנות מ – "מיניות בריאה", אנחנו קודם צריכים לשחרר את עצמינו מהמושגים: "בריאה"/תקינה/נורמלית". הסיבה לכך שכדאי שנעשה את זה היא שכל עוד אנו עסוקים בהשוואה ובדיקה מול הבחוץ, אנחנו לא נגלה באמת מהי מיניות בריאה "עבורינו". זה מרגיש שכאילו יש איזשהו סטנדרטים חיצוניים בלתי נראים שאנחנו צריכים לעמוד בהם גם פה, בחיים האינטימיים שלנו. הסטנדרטיים האלה הם חיצוניים לכם. הם נקבעים ע"י החברה, התרבות ותעשיית הקולנוע. הם יכולים לקבוע לכם, מה עוצמת הזקפה, מה גודל וצורת איברי המין, כמה אורגזמות כדאי שיהיו לכם, אילו תנוחות הן ממש בסיסיות כבר וכיו"ב.
זו לא הדרך לגשת למיניות. הדרך לגשת למיניות, לדעתי, היא מבפנים החוצה. תתמקדו בלהבין:
מה נכון לכם, מה אתם צריכים, מה אתם רוצים, אילו חוויות מיניות מרפאות אתכם/ן עד שתגיעו למצב שבו אתם כאינדיבידואליים מרגישים שטוב לכם ברגע הזה.
זה מה שאני עושה עם זוגות בטיפול זוגי מיני, התמקדות במה נכון לכל זוג בפני עצמו. אז בפעם הבאה שעולה לכם השאלה האם המיניות שלנו תקינה, מציעה שתשאלו במקום זה, מה בשבילינו מרגיש טוב ונכון.
0 תגובות
השאירו תגובה