חוסר שביעות רצון מחיי הסקס המשותפים משפיע על איכות הקשר הזוגי ולהיפך. גם אם כרגע אתם מרגישים שהכל טוב “חוץ מהסקס”, התיסכול נוטה להצטבר.
הבעיות הנפוצות שזוגות חווים סביב המין הן:
אין מספיק סקס בקשר – רב הזוגות שמגיעים לטיפול, פונים בגלל הסיבה הזו. הסיבות לחוסר סקס בקשר יכולות להיות מחוסר זמן או אנרגיות או / וגם מסיבות של קשיים וחוסר הנאה מספקת בסקס עצמו.
תקשורת מינית – הרבה זוגות מספרים לי שיש להם תקשורת מעולה בכל הנושאים עד שזה מגיע לדבר על הסקס. מיניות זה נושא מאוד אינטימי, אנשים חשים בו חשופים במידה רבה וישנם רגשות עוצמתיים שעשויים להצטבר סביבו: פגיעה, אכזבה, כעס וטינה. לא מעט נסיונות לשוחח על הקשיים, מסתיימים במריבה כואבת או ריחוק. תקשורת אינטימית זה כל כל מה שקשור ליכולת לבטא את הצרכים, הרצונות באופן פתוח ומלא ושבן/ת הזוג יבינו.
פחד וכאבים בחדירה – לא מעט נשים סובלות מכאבים בחדירה. הסיבות לכאבים יכולות להיות על רקע של: וואגינסמוס, וסטיבוליטיס, חוסר עוררות/רטיבות וסיבות נוספות. כאבים בחדירה אם לא מטופלים בזמן, יכולים לגרום לבעיה משנית של חוסר חשק מיני.
חשק מיני: פערים בחשק המיני יכולים להביא לתסכול ומתח, לאורך זמן. הדינימיקה שנוצרת לרב במצב מתמשך של פערים בחשק המיני, היא שצד אחד מרגיש שהוא רק יוזם סקס ושהוא צריך להתחנן ולדרוש ואילו הצד השני חש שהוא מאכזב ונרדף. פעמים רבות, התחושה תהיה שגם כשכבר יש סקס, הוא סקס שמיועד לרצות ולסמן "וי" ולא באמת מהנאה ורצון. התוצאה במצבים כאלו היא ששני בני הזוג חווים תסכול.
אורגזמה: קושי להגיע אליה לבד או ביחד. אצל נשים מדובר בקושי להגיע לאורגזמה אם זה עם עצמן גם או שהן כן מגיעות עם עצמן אך לא עם ומבן הזוג. אצל גברים זה נקרא "שפיכה מעוכבת".
טיפול מיני: התהליך של הטיפול מתחיל בהקשבה מלאה לכל אחד מבני הזוג ואבחון של מקור הבעיה. בהמשך תקבע תוכנית הטיפול בהתאם לרצונות והקצב של בני הזוג. הטיפול כולל שיפור יכולת התקשורת האינטימית, עבודה על חסמים או קשיים אישיים של כל אחד מבני הזוג ואיך שזה מתבטא במפגש הזוגי, חיזוק דפוסי קרבה רגשה ופיזית וכו'. הטיפול נעשה ע"י שיחה ובהתאם לצורך תרגילים ונשימות לבית, לימוד טכניקות הרפיה, הגברת התשוקה בקשר וכו'.
אז תכניסו את זה טוב לראש – יש סקס אחר ואתם ראויים לו!
"ומה אם הוא לא יסכים לבוא איתי?”
לעיתים יש חשש לשתף את בן/ת הזוג ברצון לפנות לטיפול מיני או יתכן לקרות שבן/בת הזוג יסרב להצטרף: “תלך אתה, במילא הבעיה היא אצלך". זה לא מפתיע כיוון שסגנון חשיבה זה הוא בדיוק חלק מהבעיה שקיימת ומדגיש עוד יותר כמה חשוב שינוי פה. בהחלט אפשרי שבמידה ובן הזוג מסרב, להגיע בהתחלה לבד. כל שינוי שאחד מבני הזוג עובר משפיע באופן על הקשר ועל מה שקורה בו.
אפשר להתחיל פגישה ראשונה לבד? כן. לפעמים אנחנו מרגישים יותר נח לבוא לפגישה ראשונה לבד. זה בהחלט אפשרי להתחיל תהליך אישי ואז לפי הצורך בן/ת הזוג מצטרפים.